NA KRVNU OSVETU JE ČEKAO 13 GODINA Albanski tinejdžer ubio komšiju koji mu je likvidirao oca! Posle smrti muža, majka popila otrov
Foto: Printscreen/ Youtube

tuga

NA KRVNU OSVETU JE ČEKAO 13 GODINA Albanski tinejdžer ubio komšiju koji mu je likvidirao oca! Posle smrti muža, majka popila otrov

Planeta -

Tinejdžer iz Albanije ubio je svog komšiju kako bi osvetio ubistvo oca od pre 13 godina.

Policija i albanski mediji prenose da je tinejžer Florijan Pervati (17) iz sela Manati koje se nalazi na oko 60 kilometara od Tirane, upucao svog komšiju (65) 24. januara zbog, kako se sumnja, krvne osvete. On se sam prijavio u policijskoj stanici nakon izvršenog zločina.

Pervati je imao samo četiri godine kada je njegov otac Gjon ubijen 2009. godine. Noć pred smrt, Gjon je pio rakiju i pucao iznad krovova komšija, navode albanski portali. Komšije su odgovorile na ovo tako što su ga upucali, ubivši ga na mestu, a onda pobegli u automobilu. Tom prilikom je ranjen i Gjonov najstariji sin. A, da tragedija nema kraja, misleći da joj je i sin pored muža ubijen, Pervatijeva žena (40) je u očaju popila otrov i ubila se.

Florijan, koji je u to vreme bio dete, nije prisustvovao ovim strašnim scenama, ali je sve priče čuo od svog dede tokom odrastanja. Pervatijeva porodica se nije saglasila sa tim da stupe u primirje sa porodicom ubica, koje su nakon odsluženih nekoliko godina iza rešetaka, napustile zemlju.

Zato je Florijan, prošlog ponedeljak, odlučio da osveti svoju porodicu tako što je ubio brata krvnika - komšiju starog 65 godina. Lokalni mediji prenose da je Florijan bio usamljen nakon što mu je deda umro, a najstariji brat se nalazi u zatvoru iz nepoznatih razloga. Ali, sada mu preti minimum 30 godina zatvora za ubistvo, jer je kazna pooštrena poslednjih godina kako bi se sprečile dalje krvne osvete. Na hiljade Albanaca je izgubilo živote u krvnim osvetama, a često su žrtve zlodela muškarac i njihove žene i deca.

Kurir.rs/Mondo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track