KANADSKE KAMIONDŽIJE IMAJU PORUKU KOJA SE TRUDOU NEĆE SVIDETI: Evo koliko su spremni da ostanu u Otavi!
Foto: Profimedia / Wyld Adrian/CP/ABACA, AP/Adrian Wyld

konvoj slobode

KANADSKE KAMIONDŽIJE IMAJU PORUKU KOJA SE TRUDOU NEĆE SVIDETI: Evo koliko su spremni da ostanu u Otavi!

Planeta -

Organizatori demonstracija protiv obavezne vakcinacije ispred kanadskog parlamenta navodno su rekli da imaju dovoljno novca da tamo drže kamione do četiri godine.

Hiljade demonstranata okupilo se tokom vikenda na brdu Parlamenta u Otavi, a pridružili su im se i kamiondžije koji su putovali Kanadom u okviru „Konvoja slobode“.

Iako je prvobitno organizovan da se suprotstavi obaveznoj vakcionaciji za vozače kamiona koji prelaze kanadsko-američku granicu, poslednjih dana je prerastao u pokret protiv ograničenja zbog korone uopšte i vlade Džastina Trudoa.

Na demonstracijama u Otavi u subotu su kamiondžije blokirale ulice oko zgrade kanadskog parlamenta.

Neki su obećali da će ostati u toj oblasti kako bi nastavili proteste.

Organizatori konvoja kažu da imaju dovoljno sredstava da zadrže kamione na brdu Parlamenta do četiri godine, kaže Kin Bekte, nezavisni kanadski novinar.

Dolazi pošto je GoFundMe kampanja pod nazivom „Konvoj slobode 2022“ skupila više od 7,1 miliona dolara (9,1 miliona CAD) u donacijama.

Stranicu je ranije ovog meseca pokrenula Tamara Lič, sekretar partije Maverik, kako bi pomogla kamiondžijama oko cene benzina i drugih troškova za demonstracije.

Kurir.rs/Newsweek.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja