RUSI PISALI AMERIKANCIMA? SAD navodno dobile odgovor Moskve pošto je Vašington odbacio zahteve Putina; Kremlj: Nije tačno!
Foto: Printscreen/Youtube

ko laže?

RUSI PISALI AMERIKANCIMA? SAD navodno dobile odgovor Moskve pošto je Vašington odbacio zahteve Putina; Kremlj: Nije tačno!

Planeta -

SAD su, navodno, dobile pisani odgovor od Rusije pošto je Vašington prošle nedelje dostavio pisane odgovore na zahteve Moskve za bezbednosne garancije.

"Možemo da potvrdimo da smo dobili pisani odgovor od Rusije", rekao je portparol Bele kuće, čije ime agencija Rojters ne navodi.

Portparol je dodao da bi bilo neproduktivno pregovarati u javnosti, tako da Vašington prepušta Rusiji da odluči da li želi da razgovara nakon što je uputila odgovor.

Takođe je naveo da SAD ostaju potpuno posvećene dijalogu i da će nastaviti da se konsultuju sa svojim saveznicima i partnerima, uključujući Ukrajinu.

U međuvremenu se oglasio zvanični Kremlj, koji je demantovao navode Stejt departmenta.

Kako prenosi Sputnjik, izvor pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije otkrio je da taj resor i dalje sprema odgovor Vašingtonu.

Moskva je krajem prošle godine SAD-u i NATO-u uputila predloge garancija za bezbednost, koji obuhvataju dalje neširenje NATO-a na istok, kao i to da Ukrajina neće ući u članstvo Alijanse.

SAD i NATO su 26. januara dostavili pisane odgovore, a Moskva je saopštila da te odgovore razmatra, navodeći da SAD i NATO nisu odgovorili na glavno pitanje - neširenje NATO-a na istok.

Zapad optužuje Rusiju da priprema napad na Ukrajinu, dok Moskva kategorički odbacuje te tvrdnje.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track