NEVIĐENE SCENE IZ UKRAJINE! IZREŠETAN PLAKAT SA PUTINOVIM LIKOM! Vojnici tokom vežbi pokazali šta misle o ruskom predsedniku
Foto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

KRIZA TRESE ISTOK

NEVIĐENE SCENE IZ UKRAJINE! IZREŠETAN PLAKAT SA PUTINOVIM LIKOM! Vojnici tokom vežbi pokazali šta misle o ruskom predsedniku

Planeta -

Vašington i Brisel optužuju Kremlj da priprema invaziju na Ukrajinu, dok uporedo jačaju zapadno vojno prisustvo u Istočnoj Evropi i prete pooštravanjem sankcija Rusiji.

Moskva odbacuje sve optužbe i podseća da Kijev ne poštuje sporazume iz Minska jer je polovinu pripadnika svojih oružanih snaga resporedio na istok blizu linije razdvajanja i dozvolio da se iz zabranjenog oružja otvara vatra na jedinice milicija.

Upravo sa istoka Ukrajine, iz oblasti Luganjsk stižu i fotografije na kojima se vidi slika Vladimira Putina izrešetana mecima, koju ukrajinski vojnici očigledno koriste za vežbanje. Ona je odštampana na džaku koji im služi kao meta, što je samo još jedan od pokazatelja šta Ukrajinci misle o ruskom predsedniku.

0655408362, Putin, Plakala, Lugansk
foto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

Vladimir Putin se juče prvi put oglasio povodom krize u Ukrajini kada je na konferenciji za novinare rekao da Rusija pažljivo analizirala odgovore dobijene 26. januara od SAD i NATO na zahtev Moskve da se pruže bezbednosne garancije, ali i uputio oštru poruku Americi.

-Čini mi se da Sjedinjene Američke Države nisu toliko zabrinute oko bezbednosti Ukrajine, već da je njihov glavni zadatak da se spreči razvoj Rusije. U tom smislu, Ukrajinja je samo alat kojim hoće da postignu ovaj cilj, rekao je Putin okupljenim novinarima.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja