RUSIJA NA ZABRANU EMITOVANJA RT U NEMAČKOJ ODGOVORILA GAŠENJEM NEMAČKE TELEVIZIJE: Ukinute akreditacije zaposlenima u Dojče Veleu!
Foto: Profimediab / Adrien Fillon / AFP, Profimedia / Anton Garin / Alamy

recipročne mere

RUSIJA NA ZABRANU EMITOVANJA RT U NEMAČKOJ ODGOVORILA GAŠENJEM NEMAČKE TELEVIZIJE: Ukinute akreditacije zaposlenima u Dojče Veleu!

Planeta -

Odluka nemačkog medijskog regulatora da zabrani emitovanje Raša tudej u toj zemlji (RT DE) primorala je Rusiju da preduzme recipročne mere prema akreditovanim nemačkim medijima, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i najavilo ukidanje akreditacija svim zaposlenima u ruskom birou Dojče velea.

U objavi Ministarstva se navodi da će biti zatvoreno dopisništvo nemačke radio-televizijske kompanije Dojče vele u Ruskoj Federacij, ukinute akreditacije svim zaposlenima u ruskom birou Dojče velea, odnosno prestanak satelitskog i drugog emitovanja te radio-televizijske kompanije na teritoriji Ruske Federacije, prenosi Sputnjik.

Biće pokrenut postupak za razmatranje pitanja o klasifikaciji Dojče velea kao stranog medija u funkciji stranog agenta, ali i pokrenut proces formiranja spiska predstavnika državnih i javnih struktura Nemačke uključenih u ograničavanje emitovanja televizije RT DE i na drugi način vršenja pritiska na ruskog medijskog operatera, kome će biti zabranjen ulazak na teritoriju Ruske Federacije.

Informacije o narednim etapama recipročnih mera biće blagovremeno objavljene.

Sputnjik je podsetio da je komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila emitovanje televizije RT DE u zemlji zbog nedostatka dozvole.

Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija RT njuz.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Profimediab / Adrien Fillon / AFP, Profimedia / Anton Garin / Alamy

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track