UŽIVO - RUSIJA NAPALA UKRAJINU! Blumberg objavio pogrešnu vest: Duboko žalimo zbog greške
Foto: Profimedia

mediji

UŽIVO - RUSIJA NAPALA UKRAJINU! Blumberg objavio pogrešnu vest: Duboko žalimo zbog greške

Planeta -

Ekonomski sajt Blumberg je napravio grešku objavivši da je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u petak popodne sa naslovom na svojoj početnoj stranici.

''Uživo: Rusija vrši invaziju na Ukrajinu'', glasio je potresan naslov na Blumbergovoj početnoj stranici oko 16 časova, prenosi Njujork post.

Ova vest je stajala na njihovom sajtu oko 30 minuta, prema Olgi Lautman, ruskoj analitičarki koja je objavila poruku na društvenim mrežama.

Korisnicima koji su kliknuli na priču koja bode oko, a koja dolazi u trenutku kada se ruske trupe gomilaju na ukrajinskoj granici i američki zvaničnici upozoravaju na potencijalnu invaziju, prikazana je stranica, a došlo je zapravo do greške.

-Otišla sam na sajt i videla najnovije vesti, ali sam znala da to nije stvarno, jer se bavim Ukrajinom i ja ću biti jedna od prvih koji će to saznati, rekla je Lautman za Post.

-Bizarno je i prilično velika greška s obzirom da je ovo potencijalna invazija velikih razmera i svi su na ivici, dodala je.

Iz Blumberga su za Post rekli da je slučajno na sajtu objavljen unapred napisan naslov.

-Pripremamo naslove za mnoge scenarije i jedan od tih naslova je nenamerno objavljen danas oko 16:00 po lokalnom vremenu na našoj veb stranici, napisao je portparol Blumberg njuz u mejlu.

-Duboko žalimo zbog greške. Naslov je uklonjen i istražujemo uzrok, dodao je se.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track