PUTIN VOLI AUTOMOBILE: Evo šta se nalazi u njegovoj privatnoj garaži VIDEO
Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

vozni park ruskog lidera

PUTIN VOLI AUTOMOBILE: Evo šta se nalazi u njegovoj privatnoj garaži VIDEO

Planeta -

Osim što se vozi u predsedničkoj limuzini, Vladimir Putin se često može videti za volanom nekih poznatih vozila, pa čak i u ulozi vozača test vozila.

I dok su oči sveta uprte u Ukrajinu i dok se iščekuje novi potez ruskog predsednika, u zadnje vreme vlada veliko interesovanje javnosti za Putinovim privatnim životom. Tako je nedavno službeni Kremlj objavio koja se sve vozila nalaze u garaži predsednika Putina.

Iako zapadni mediji često ističu kako Putinovo privatno bogatstvo vredi više od 200 milijardi evra, što bi ga u tom slučaju činilo jednim od najbogatijih ljudi na svetu, njegov vozni park je daleko skromniji od mnogih šefova država. I on poput mnogih drugih državnika ima sopstvenu kolekciju automobila, ali je ona daleko skromnija.

Prema popisu imovine koji je objavio Kremlj, Vladimir Putin ima garažu od samo 18 metara kvadratnih u kojoj su parkirana tri automobila i prikolica. A automobili su daleko od egzotike jer njegov vozni park čine dva GAZ-a, tačnije M21 Volge, i Lada Niva.

Automobil koji je kupio 2009. godine, koristio ga je za odlazak u ribolov. Sudeći po fotografijama, radi se o top seriji koja je opremljena brojnim unikatnim detaljima poput šnorkla, velikih naplataka i dodatne zaštite. Takođe, ispod poklopca je Opelov motor. Konačno, u garaži se nalazi i jedna prikolica Skif sa šatorom.

Ruski predsednik nesumnjivo voli automobile i koristi svaku priliku za obilazak domaće autoindustrije. Tako je 2015. godine lično testirao Ladu Vestu, dok je za protokolarne dužnosti izabrao domaći ponos Aurus Senat, koji je poznatiji i kao "ruski Rols-Rojs".

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track