BILI SU JEDNA OD ZEMALJA SA NAJVIŠOM STOPOM VAKCINISANIH A SADA GRCAJU POD OMIKRONOM: Rekordan broj ozbiljnih slučajeva korone
Foto: JALAA MAREY / AFP / Profimedia

izrael

BILI SU JEDNA OD ZEMALJA SA NAJVIŠOM STOPOM VAKCINISANIH A SADA GRCAJU POD OMIKRONOM: Rekordan broj ozbiljnih slučajeva korone

Planeta -

Izrael je registrovao rekordan broj ozbiljnih slučajeva kovida-19, pokazali su zvanični podaci.

Ukupno je 1229 pacijenata hospitalizovano zbog teškog oblika kovida, što je najviši broj od početka pandemije, objavilo je ministarstvo zdravlja.

Do sada je najviši broj teških hospitalizacija bio 26. januara 2021. godine, kada je takvih pacijenata bilo 1185, piše Hina.

Izraelske bolnice bore se sa prevelikim brojem pacijenata, ali istovremeno, postoje znaci da talas omikron varijante u Izraelu popušta.

Sutra popuštanje mera

Vlasti planiraju da od ponedeljka popuste mere borbe protiv širenja koronavirusa.

Omikron varijanta blaža je od prethodnih varijanti, ali zbog velikog broja zaraženih ima i više obolelih kojima treba bolničko lečenje.

Prema brojevima ministarstva zdravlja, 37.985 novih slučajeva prijavljeno je u 24 sata.

Najviši broj bio je 23. januara kada je Izrael imao više od 85.000 novih slučajeva, što je bilo najviše od početka pandemije.

Svetski lider u vakcinaciji u prvim talasima pandemije, Izrael je usvojio moto "Živeti sa kovidom" nekoliko meseci pre dolaska omikron varijante

Broj ljudi u Izraelu koji su umrli od posledica zaraze koronavirusom je 9138.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track