UŽAS U IRANU: Braća odrubila glavu supruzi jednog od njih, jeziv snimak ubistva širio se internetom
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

horor

UŽAS U IRANU: Braća odrubila glavu supruzi jednog od njih, jeziv snimak ubistva širio se internetom

Planeta -

Iranska poluzvanična novinska agencija ILNA izvještava da su dva brata u policijskom pritvoru priznala da su odrubili glavu ženi jednog od njih, nakon što je jeziv video-snimak žrtve kružio internetom.

U izveštaju se navodi da su dvojica muškaraca uhapšena četiri sata nakon ubistva u subotu u gradu Ahvazu na jugozapadu zemlje, prenosi AP.

Desetine hiljada ljudi pogledalo je snimak na društvenim mrežama, na kojem se vidi kako muškarac drži veliki nož dok u drugoj ruci nosi odsečenu glavu sa dugom kosom.

ILNA je citirala policajca, pukovnika Sohraba Hoseinedžada, koji je rekao da su ''okrivljeni priznali ubistvo tokom policijske istrage i da su predstavljeni pravosudnim organima''. U izveštaju se kao verovatni motiv navode porodični problemi, ali se dodaje da je to pitanje pod istragom. Policija nije objavila imena muškaraca niti detaljnije razradila ubistvo ili ko je snimio video.

Takvo nasilje je retko u Iranu. U aprilu 2021., 50-godišnji muškarac ubio je svog devetogodišnjeg sina i sedam njegovih tazbina u gradu Ahvazu.

Godine 2020., u severnoj provinciji Gilan, otac je obezglavio ćerku jer nije odobravao da bude sa tadašnjim momkom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track