ULAZI U TRAG BEZOSU, GEJTSU, DREJKU Tinejdžer koji Tviterom prati kretanje Ilona Maska stvara još naloga
Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

tražio od direktora tesle 50.000 evra

ULAZI U TRAG BEZOSU, GEJTSU, DREJKU Tinejdžer koji Tviterom prati kretanje Ilona Maska stvara još naloga

Planeta -

Tinejdžer sa Floride, koji je tražio od Ilona Maska da mu plati 50.000 dolara a da zauzvrat ne tvitne lokaciju milijarderovog privatnog aviona, rekao je da stvara još desetine naloga koji prate kretanje bogatih i slavnih ljudi.

Džek Svini, 19-godišnji student i zaljubljenik u vazduhoplovstvo, otkrio je da je napravio 16 automatizovanih tviter-naloga, ili botova, da prate avione u vlasništvu Bila Gejtsa, Džefa Bezosa, milijardera Marka Kubana i repera Drejka.

Takođe, u intervjuu za Gardijan, Svini je rekao da je napravio veb-sajt, ''Graund kontrol'', koji će usluge praćenja poznatih ličnosti naplaćivati fanovima, kao i da će postojati veb-verzije tviter-botova ukoliko sajt za mikroblogovanje zatvori njegove naloge zbog pitanja privatnosti.

-Oni su ili zaista istaknute ličnosti ili su veoma zanimljivi, rekao je Svini o ljudima koje prati, i dodao da u poslednje vreme dodaje i ljude koje njegovi pratioci predlažu.

Svini, koji je napravio nalog @ElonJet u junu 2020. godine, opisao je kao ''neverovatno'' iskustvo direktnog dopisivanja sa svojim idolom Ilonom Maskom. Takođe, rekao je da se nada da će Mask ponovo otvoriti pregovore o kupovini i zatvaranju naloga.

Inače, suosnivač i izvršni direktor Tesle odbio je tinejdžerov zahtev za 50.000 dolara. Mask je nakon nekoliko razmenjenih poruka sa Svinijem, rekao da mu nije prijatno da plaća bilo šta.

-Možete li da skinete ovo? To je bezbednosni rizik, napisao je Mask u direktnoj poruci tinejdžeru.

Svini je rekao da je primanje direktne poruke od Maska bilo nadrealno iskustvo.

-A onda mi je ponudio 5.000 dolara ljudi ne mogu da ga prate i da skinem račun, a ja sam dao svoju protivponudu, rekao je tinejdžer.

Svini je pokušao da pregovara sa Maskom, odgovarajući: Ima li šanse da to poveća na 50.000 dolara? To bi bila velika podrška na koledžu i možda bi mi omogućilo da nabavim auto, možda čak i (Tesla) Model 3.

A kad mu je Mask odgovorio da ne želi da plati, Svini je rekao da će obrisati nalog u zamenu za stažiranje u ''Tesli''.

-To je bila poslednja stvar koju sam mu rekao. A onda me je blokirao, ispričao je tinejdžer.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja