KAMIONDŽIJE NAPRAVILE HAOS NA MOSTU IZMEĐU SAD I KANADE: Vozila satima stajala zaglavljena VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

rampa

KAMIONDŽIJE NAPRAVILE HAOS NA MOSTU IZMEĐU SAD I KANADE: Vozila satima stajala zaglavljena VIDEO

Planeta -

Kanadske kamiondžije koje se protive obaveznoj vakcinaciji protiv kovida, blokirale su most Ambasador koji povezuje Detroit u SAD sa kanadskim Vindzorom.

Demonstranti koji zahtevaju ukidanje pravila o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida 19 blokirali su most "Ambasador" koji povezuje američki grad Detroit i kanadski grad Vindzor, saopštila je danas pokrajinska policija Ontarija.

"Vozačima koji se kreću ka graničnoj tački mosta Ambasador u pravcu zapada savetuje se da planiraju alternativni put do granice preko zbog tekućih demonstracionih aktivnosti u oblasti Vindzora", navela je policija.

Most je blokiran noćas. Kako prenosi CBC Njuz, demonstranti su poručili da neće napustiti most ali da će ostaviti jednu traku slobodnu za saobraćaj.

Zbog gomile vozila na mostu, saobraćajne gužve su ogromne a neka vozila su satima bila zaglavljena na prelazu između dve zemlje.

Kanadska granična služba savetovala je vozače da granicu pređu alternativnim putevima, uključujući i tunel 4,5 kilometara istočno od mosta.

Protesti širom Kanade traju od sredine januara, uz učešće više hiljada vozača kamiona i drugih demonstranata koji se protive obaveznoj vakcinaciji za kamiondžije koji prelaze granicu SAD i Kanade.

Gradonačelnik Otave proglasio je vanredno stanje u nedelju, kanadski premijer Džastin Trudo koji je iz bezbednosnih razloga premešten iz Otave u svoju obližnju letnju rezidenciju, pozvao je kamiondžije da odmah prekinu sa protestima.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track