TRAGEDIJA U JUŽNOJ KOREJI Eksplozija u fabrici, IMA MRTVIH
Foto: Profimedia

užas

TRAGEDIJA U JUŽNOJ KOREJI Eksplozija u fabrici, IMA MRTVIH

Planeta -

U eksploziji fabrike južnokorejske petrohemijske kompanije ''Yeochun NCC'' (YNCC) u gradu Jeosu poginule su četiri osobe, a četiri su povređene, saopštio je u petak zvaničnik vatrogasne stanice u Jeosu.

Incident u trećoj fabrici YNCC-a u Jeosu dogodio se u vreme kada se kompanije pripremaju za strožu kontrolu prema novom južnokorejskom zakonu koji kažnjava rukovodstvo za incidente koji uključuju smrt radnika.

-Trenutno, treća fabrika nije zaustavila proizvodnju, a prva i druga rade, za sada nema uticaja na proizvodnj, rekao je zvaničnik YNCC-a na brifingu.

Ministarstvo rada je na terenu kako bi odlučilo hoće li obustaviti proizvodnju ili zatvoriti pogon, a zvaničnik navodi kako će odluku doneti u skladu sa administrativnim merama.

Nesreća se dogodila tokom testiranja nepropustljivosti u procesu čišćenja, što je procedura koja se vrši svake četiri godine, saopštio je zvaničnik.

Novi južnokorejski zakon, koji je stupio na snagu krajem prošlog meseca, vlasnicima preduzeća i odgovornom menadžmentu propisuje kaznu od jedne ili više godina zatvora ili novčanu kaznu do milijardu vona (oko 5,5 milijuna kuna) za teške industrijske nesreće ako su prekršili dužnost sprovođenja propisanih bezbednosnih mera, piše Rojters, a prenosi Hina.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap izvestila je kako se eksplozija dogodila u 9,26 sati po lokalnom vremenu u petak u gradu Jeosu, oko 320 kilometara južno od Seula.

Veruje se da je u tom trenutku na mestu događaja bilo osam osoba. Od njih je četvoro preminulo, a četvoro je sa povredama prevezeno u bolnicu.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track