SPASILA JE POPULARNA MOZGALICA: Goli muškarac 17 sati držao baku (80) u zatočeništvu, terao je da se kupa sa njim
Foto: davide bonaldo / Alamy / Alamy / Profimedia

bizaran slučaj

SPASILA JE POPULARNA MOZGALICA: Goli muškarac 17 sati držao baku (80) u zatočeništvu, terao je da se kupa sa njim

Planeta -

Starija gospođa iz Čikaga spasena je nakon 17-satne talačke krize koja je rešena na neverovatan način: pomoću odgovora koji je nedostajao u popularnoj onlajn igri Vordli (Wordle)

Kako piše BBC, Deniz Holt (80) je 5. februara bila sama kod kuće u Ilinoisu kad je psihički nestabilan i potpuno go napadač upao u njen dom.

Njena ćerka u Sijetlu primetila je da nešto nije u redu jer joj majka nije poslala odgovor na redovni dnevni zadatak u igri Vordli. Osumnjičenom za napad sad preti nekoliko krivičnih prijava.

Deniz Holt je, kako priča, spavala u svom krevetu kad je 32-godišnji Džejms H. Dejvis III ušao u kuću i zapretio joj makazama. Bio je skroz go i krvario je jer se posekao na staklo prozora koji je razbio kako bi ušao u kuću.

"Mislila sam da sam gotova. Bila sam u šoku. Samo sam htela da preživim", rekla je Holt.

Iako joj je rekao da je neće povrediti, provalnik je naterao staricu da se s njim okupa u kadi, nakon čega je iz kuhinje uzeo dva noža, isključio telefon i zaključao je u podrumskom kupatilu.

Na drugom kraju zemlje, u Sijetlu, njena ćerka, Meredit Holt-Koldvel, primetila je da joj majka ne odgovara na poruku koju joj je poslala te da nije poslala odgovor na dnevni Vordli zadatak, što je činila svakoga dana.

"To ju je zbunilo", rekla je gospođa Holt.

Ćerka je nakon toga alarmirala policiju koja je 6. februara došla da proveri kako je Holt. Kako su naleteli na Dejvisa, bila je potrebna pomoć interventnog tima koji je na kraju uspeo da privede otmičara.

Policija je saopštila da je Dejvis sada suočen s nizom optužbi, uključujući onu za upad u kuću s ubojitim oružjem, otmicu i napad na službenu osobu. Tokom incidenta, Holt nije povređena.

"Nikad nisam pomislila da bi se ovako nešto moglo dogoditi, ali dogodilo se. Imala sam puno sreće", rekla je Holt.

Igra Vordli, koju je u januaru za tajnu sumu kupio Njujork tajms, svaki dan igračima zadaje jednu skrivenu reč od pet slova koju moraju da pogode iz šest pokušaja.

Kurir.rs/Juronjuz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track