PO LEDENOJ VODI IH TRAŽE I MOLE SE DA SU ŽIVI: Izvučeno 7 tela a 14 se vode kao nestali! Španski brod potonuo kod kanadske obale!
Foto: Youtube prtscr / RTVE Noticias

nesreća

PO LEDENOJ VODI IH TRAŽE I MOLE SE DA SU ŽIVI: Izvučeno 7 tela a 14 se vode kao nestali! Španski brod potonuo kod kanadske obale!

Planeta -

Vremenski uslovi značajno otežavaju potragu za nestalima nakon potonuća španskog ribarskog broda kod kanadske obale.

Broj žrtava je brodoloma je porastao - sad je mrtvih sedam, a još ih se 14 smatra nestalima, javlja Global Njuz.

Brod imena Vila de Pitanxo počeo je plovidbu iz španske regije Galicije i potonuo je u 01:00 po lokalnom vremenu, a informaciju je potvrdila predstavnica lokalnih vlasti Maika Lariba za jedan španski radio.

U posadi je bilo 12 Španaca, 8 Peruanaca i dva državljana Gane. Dva čamca za hitne slučajeve bila su prazna, a četvrti je, navodno, nestao.

Brajan Ovens, portparol Zajedničkog centra za koordinaciju spašavanja u Halifaksu, rekao je da je pronađeno sedam tela otkako je prvi signal za pomoć primljen neposredno iza ponoći po lokalnom vremenu.

"Troje preživelih locirano je u splavu za spasavanje kod drugog španskog ribarskog broda na području više od 460 kilometara istočno od kanadske obale", dodao je Ovens.

Kanada, brodolom, španski brod
foto: Youtube prtscr / RTVE Noticias

On je dodao da to daje nadu da i ostali mogu biti živi uprkos ledenom vremenu i lošim uslovima.

"Znamo gde su ostaci broda i to nam je omogućilo da pravilno usmerimo naše napore i fokusiramo potragu", rekao je Ovens.

Na licu mesta pronađeni su prsluci za spasavanje, oprema za ribolov, oprema i prazan splav za spasavanje, rekao je, dodajući da su trojica preživelih "sigurni" na španskom ribarskom brodu. Rekao je da nema informacija o preživelima. Podsetimo, spašena su tri člana posade.

Kurir.rs / Index.hr, Foto: Youtube prtscr / RTVE Noticias

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track