NAMESTITE ALARM DA NE PROPUSTITE INVAZIJU! Rusi se dobro zabavljaju na račun Zapada i Ukrajine
Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

ukrajinska kriza

NAMESTITE ALARM DA NE PROPUSTITE INVAZIJU! Rusi se dobro zabavljaju na račun Zapada i Ukrajine

Planeta -

Dok Zapad i dalje optužuje Rusiju da planira invaziju na Ukrajinu, Moskva se lepo zabavlja na njihov račun-

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ismejao je neke navode zapadnih medija da bi napad mogao da se dogodi u 3 sata ujutro 16. februara.

"Neka Ukrajinci koji veruju u takve stvari slobodno ostanu budni. Bolje im je da nameste alarm i sami se uvere", rekao je Peskov nešto nakon ponoći.

Informacije da će Rusija napasti Ukrajinu u 3 ujutro objavili su neki strani mediji, većinom tabloidi.

Ruski ambasador u EU Vladimir Čižov odbacio je navode da će Rusija danas napasti Ukrajinu.

"Što se Rusije tiče, uveravam vas da neće biti napada ove srede. Niti će biti daljih eskalacija u narednoj nedelji, ni u nedelji posle, niti sledećeg meseca", rekao je Čižov u komentaru objavljenom danas u nemačkom dnevniku Velt.

"Ratovi u Evropi retko počinju u sredu", dodao je on.

Rusko ministarstvo dobrane juče je objavilo je da su zajedničke vežbe u Belorusiji završile prema rasporedu i prikazalo snimke tenkova i druge opreme kako se vraćaju u Rusiju.

Rusija je danas objavila završetak vojnih vežbi i odlazak dela svojih snaga sa pripojenog poluostrva Krima gde je raspoređivanje trupa podsticalo strahovanje o predstojećoj invaziji Ukrajine.

"Jedinice iz južne vojne oblasti završile su svoje taktičke vojne vežbe na poluostrvu Krim i vraćaju se železnicom u svoje baze", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, prenose ruske agencije.

U Kijevu, šef parlamentarne stranke predsednika Vladimira Zelenskog, David Arakhamija, rekao je na ukrajinskoj televiziji da je uveren da se 16. februara "99,9% ništa neće dogoditi".

Komentarišući pisanja zapadnih medija i tvrdnje političara, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je juće da će "utorak, 15. februar 2022. ući u istoriju kao dan kada je zapadna ratna propaganda propala" a Zapad "osramoćen i uništen bez pucanja".

Sa druge strane, američki predsednik Džo Bajden opet je dolio ulje na vatru tvrdnjom da je invazija još moguća, iako su se neke ruske trupe povukle sa granice.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track