I MARIJA ZAHAROVA PECKA ZAPAD: Objavite kad počinju sve ruske invazije za ovu godinu, da mogu da isplaniram odmor
Foto: Profimedia / Russian Foreign Ministry /TASS

portparolka ministarstva spoljnih poslova rusije PROVOCIRA

I MARIJA ZAHAROVA PECKA ZAPAD: Objavite kad počinju sve ruske invazije za ovu godinu, da mogu da isplaniram odmor

Planeta -

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ironično je zatražila od američkih i britanskih medija da objave raspored navodnih invazija Rusije na Ukrajinu za ovu godinu kako bi mogla da planira odmor.

- Htela bih da zatražim od američkih i britanskih medija Blumberga, Njujork tajmsa i Sana da objave raspored naših predstojećih invazija za ovu godinu. Volela bih da isplaniram odmor, napisala je Zaharova na Telegramu.

Zapadne zemlje i Kijev optužuju Rusiju da planira da napadne Ukrajinu, što Moskva negira.

Zapadni mediji su u više navrata objavljivali "dan invazije", a prema navodima lista Politiko, američki predsednik Džozef Bajden rekao je da bi Rusija mogla danas da napadne Ukrajinu.

I ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao da je čuo da bi 16. februar mogao da bude dan ruskog napada.

Podsetimo, ranije je ortparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da se predsednik Rusije Vladimir Putin ponekad čak i šali, pitajući da li je negde objavljeno tačno vreme u satima kada će početi rat, pošto je, kako je rekao, nemoguće razumeti informativno ludilo koje se dešava.

Peskov je rekao da se Putin ponekad čak šali čitajući izveštaje o datumu ruskog navodnog ''napada'', pošto je nemoguće prema tome se odnositi sa razumevanjem.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track