NIKO NE ZNA ŠTA ĆE PUTIN DA URADI! Borelj: Moramo da se spremimo za pregovore i da se pripremimo za ODGOVOR
Foto: EPA / OLIVIER HOSLET / POOL

UKRAJINSKA KRIZA

NIKO NE ZNA ŠTA ĆE PUTIN DA URADI! Borelj: Moramo da se spremimo za pregovore i da se pripremimo za ODGOVOR

Planeta -

Evropa trenutno živi u najgoroj krizi od završetka Hladnog rata.

Prošla je i sreda 16. februar, koja je od zapadnih obaveštajaca bila označena kao dan početka invazije ruskih snaga na Ukrajinu. Od toga, bar za sada, nije bilo ništa.

Žozep Borelj, šef diplomatije EU, naveo je da se ne može predvideti šta će Putin da uradi i da je EU mora da bude spremna na pregovore.

- Ne znamo šta će Putin da uradi. Ali ono što je jasno, jeste da moramo da nastavimo da radimo na spremnosti da učestvujemo u pregovorima jer i Rusija ima bezbednosne brige koje se moraju uzeti u obzir, a sa druge strane, da pripremimo naše kapacitete za odgovor i odvraćanje, uključujući i sankcije - rekao je šef diplomatije.

Žozep Borelj
foto: Jean-François Badias / Pool via AP

Ispostavilo se da je priča o invaziji Rusije bila samo medijski spin za nadjačavanje dve supersile, Rusije i SAD, i njihovo međusobno pozicioniranje pred razgovore o novoj bezbednosnoj arhitekturi.

Uprkos saopštenjima, snimcima i potvrdama ruskih vlasti da su vojne vežbe duž granice sa Ukrajinom završene i da se vojska povlači, kao i tvrdnjama da ne nameravaju da napadnu svog suseda, Zapad je i dalje sumnjičav.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

16:34

Rusija traži da Ukrajna i Gruzija ne budu primljenje u Nato, ali i da Nato smanji aktivnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track