VIŠE INCIDENATA GRANATIRANJA NA ISTOKU UKRAJINE Vojska tvrdi: Separatisti pogodili vrtić, nema povređenih FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

VIŠE INCIDENATA GRANATIRANJA NA ISTOKU UKRAJINE Vojska tvrdi: Separatisti pogodili vrtić, nema povređenih FOTO, VIDEO

Planeta -

Jutros je na istoku Ukrajine zabeleženo "više incidenata granatiranja", saopštio je OEBS.

U istočnoj Ukrjaini vladine snage sukobljavaju se sa separatistima koje podržava Rusija od 2014. godine. Ukrajina tvrdi da su incidente pokrenuli separatisti, dok proruske snage u Donbasu tvrde da su njih napali ukrajinski vojnici.

Ukrajinska vojska danas je saopštila da su snage koje podržava Rusija na istoku Ukrajine ispalile granate na selo u regiji Lugansk, pogodivši dečji vrtić. Vojska je saopštila da nije bilo povređenih.

Separatisti koje podržava Rusija ranije su optužili vladine snage da su otvorile vatru na njih četiri puta u poslednja 24 sata i rekli da pokušavaju da utvrde ima li stradalih.

U međuvremenu, SAD navode da ne veruju u ruske tvrdnje o povlačenju vojske sa granice i Bajdenova administracija sada tvrdi da umesto da povuku, Rusi su na granicu poslali još 7000 vojnika, pa ih tako sada tamo ima oko 150.000.

Pojavili su se i novi satelitski snimci koji navodno pokazuju da je Rusija premestila deo svoje vojne opreme koja je bila raspoređena u blizini Ukrajine, ali je pristigla druga oprema i Moskva još uvek ima puno vojnika i opreme blizu svog bivšeg sovjetskog suseda.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track