ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ HAMBURGA: Ogromni talas probio prozore na trajektu i poplavio unutrašnjost, putnici pobegli u panici VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

oluja

ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK IZ HAMBURGA: Ogromni talas probio prozore na trajektu i poplavio unutrašnjost, putnici pobegli u panici VIDEO

Planeta -

Snažno nevreme praćeno orkanskim vetrom pogodilo je Nemačku, a najviše je problema bilo u Hamburgu. Vjetar je čupao stabla, a nivo mora u tom lučkom gradu toliko se podigao da je poplavljena i poznata pijaca.

Na društvenim mrežama se pojavio zastrašujuć snimak ogromnog talasa koji probija prednje prozore trajekta kod Hamburga i poplavljuje unutrašnjost.

Na snimku se čuje vriska i vide se putnici kako u panici skupljaju svoje stvari i beže. Talas je bio toliko snažan da se na snimku može čudi kako se prozor lomi pod njegovom silinom.

Oluja Ilenija zahvatila je veći deo severne Nemačke, a vetar je dostizao brzinu od 154 km/h, navodi DW.

Nemačka železnica i aviokompanija Lufthansa otkazali su usluge zbog pogoršanja vremenskih uslova, a prekidi železničkog i avio saobraćaja će trajati do subote.

U Nemačkoj su zatvorene škole u više saveznih pokrajina i policija je upozorila ljude da ne zalaze u parkove i šume, narolito u Berlinu i Hamburgu.

Reka Eble, koja teče kroz Hamburg, narasla je čak dva metra više nego inače.

Za sada nema izveštaja o pvređenima ali meteorolozi upozoravaju da se snažne oluje očekuju narednih dana i u drugim zemljama.

Britanija se tako priprema za jednu od najgorih oluja u pslednjih 30 godina - oluju Junis.

Met Ofis izdao je retko crveno upozorenje na vremenske prilike za London, jugoistočnu i istočnu Englesku.

Crveno upozorenje - što znači da postoji opasnost po život - već je objavljeno za delove jugozapadne Engleske i južnog Velsa. Stotine škola su zatvorene, železnički saobraćaj u Velsu je obustavljen a vojska je u pripravnosti.

Meteorolozi upozoravaju da bi oluja danas mogla da donese udare vetra i do 150 kilometara na sat, a BBC Veder je objavio da bi to "mogla biti jedna od najgorih oluja u poslednje tri decenije".

Junis je druga oluja u nedelju dana u Velikoj Britaniji, nakon što je oluja Dadli pogodila delove Škotske, severne Engleske i Severne Irske, ostavivši hiljade domova bez struje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track