UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI NARKO BOS EVROPE! Kasapio ljude čim mu se zamere, najviše voleo da im seče PRSTE!
Foto: Profimedia

šVAJCARSKA

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI NARKO BOS EVROPE! Kasapio ljude čim mu se zamere, najviše voleo da im seče PRSTE!

Planeta -

Jedan od najtraženijih narko bosova u Evropi, Belgijanac sa magistarskom diplomom iz kriminalistike, uhapšen je u Švajcarskoj nakon dve godine bekstva.

Flor Breser (35) zvani "rezač prstiju", tražen je od 2020. godine kada je osuđen na četiri godine zatvora zbog otmice, sečenja žiletom i premlaćivanja holandskog cvećara koji nije prokrijumčario drogu preko britanske carine, prenosi Gardijan.

On je prethodno procesuiran 2010. godine u Limburgu zbog navodnog odsecanja prsta holandskom kriminalcu makazama. Oslobođen je zbog nedostatka dokaza, ali mu je navodni incident doneo ovaj nadimak.

Breser je preko brojnih slučajeva povezan sa narko-bandom koja deluje u Antverpenu za koju se veruje da je prokrijumčarila tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Bio je na listi najtraženijih u Belgiji i Evropolu zbog otmice, protivzakonitog sputavanja i uzimanja talaca i učešća u kriminalnoj organizaciji.

Smatralo se da se Breser krio u Južnoj Africi, ali je uhapšen u Cirihu gde je pronađen sa svojom partnerkom i detetom. Belgijske vlasti su zatražile njegovo izručenje.

Kristof Arts, portparol tužilaca u Antverpenu, rekao je da je Breser povezan sa tekućim sudskim istragama u Antverpenu, Zapadnoj Flandriji i Istočnoj Flandriji.

-Sinoć je begunac uhapšen u Švajcarskoj. Hapšenje, koje su izvršile specijalne jedinice i uz pomoć drugih švajcarskih policijskih snaga, rezultat je intenzivne potrage koja je trajala nekoliko meseci. Eksperti su upozorili da se ekstremno nasilje narko-kartela koji deluju u Meksiku i Kolumbiji poslednjih godina ''izvozi'' u Evropu, rekao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja