UŽASAN SNIMAK NASILJA Policajac u SAD-u šakom udario starijeg muškarca najmanje 11 puta VIDEO
Foto: screenshot youtube/NBC News

JUŽNA FLORIDA

UŽASAN SNIMAK NASILJA Policajac u SAD-u šakom udario starijeg muškarca najmanje 11 puta VIDEO

Planeta -

Policajac sa Floride optužen je za korišćenje prekomerne sile nakon što je snimljen kako više puta šakom udara 65-godišnjaka i stavlja koleno na njegovu glavu, i to nakon što su mu stavljene lisice.

Nikolas Lordi (34) iz policijske stanice Vest palm bič optužen je za korišćenje prekomerne sile tokom incidenta koji se 1. novembra 2019. dogodio ispred prodavnice mešovite robe u Južnoj Floridi.

Džon Monrok (65) je nakon takvog postupanja policije imao slomljen nos, piše En-Bi-Si njuz.

policajac
foto: screenshot youtube/NBC News

-To nije bilo potrebno. Skočio mi je na leđa, oborio me na zemlju i postao nasilan, rekao je u sredu muškarac na konferenciji za novinare.

Lordi je rekao kako je odgovorio na prijavu hitne službe u kojoj se navodi da pijani muškarac odbija da napusti prodavnicu. Rekao je da je Monrok pokazao "nepoštovanje" prema policiji i da se prepirao sa službenicima.

policajac
foto: screenshot youtube/NBC News

Međutim, istražitelji koji su bili zaduženi za istragu ovog incidenta navode kako snimci sa kamera pokazuju da se stvari nisu odvijale onako kako tvrdi policajac. Na snimcima se vidi kako je Lordi pritisnuo muškarca i prvo ga udario šest puta iako 65-godišnjak nije uzvraćao udarce.

Policajac ga je zatim prevrnuo i udario ga još pet puta. Monrok je kasnije rekao da je u jednom trenutku izgubio svest.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track