BIVŠI VOJNI PILOT TUŽIO DRŽAVU: Tvrdi da mu je 20 kilograma težak pancir koji je nosio uništio se*sualni život, traži odštetu
Foto: Helicopters / Alamy / Alamy / Profimedia

ne može ni da spava

BIVŠI VOJNI PILOT TUŽIO DRŽAVU: Tvrdi da mu je 20 kilograma težak pancir koji je nosio uništio se*sualni život, traži odštetu

Planeta -

Bivši pilot helikoptera Britanske avijacije tužio je Ministarstvo odbrane za 200.000 funti jer tvrdi da je pancir koji je morao da nosi na misijama doveo do oštećenja nerava i impotencije.

Luis Varbarton (30) služio je u mirovnim misijama u Maliju gde je pilotirao činuk helikopterima u okviru UN-ove operacije.

Kaže da je morao da nosi pancir težak 20 kilograma koji mu je pritiskao butine, oštetio nerve, zbog čega sada ima išijas i trpi bolove, prenosi Telegraf.

Varbarton je optušten iz vojske iz medicinskih razloga posle deset godina službe i sada je odlučio da tuži ministarstvo zbog toga što mu je privatni život uništen, jer je impotentan, a ima i problema sa spavanjem.

U tužbi se navodi da su njegovi "kontinuirani simptomi ograničili njegovu sposobnost da obavlja svoje uobičajene dužnosti u RAF-u, a on je, i ostaje, ograničen u svojim domaćim aktivnostima. Ima poteškoća sa spavanjem zbog stalnog bola, a njegove aktivnosti u svakodnevnom životu, uključujući njegov lični život sa partnerkom, su negativno pogođene time".

Navodno je oprema bila toliko loše skrojena da mu je smetala i prilikom vožnje helikoptera jer nije mogao da vidi instrument tablu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja