MINISTAR ODBRANE UKRAJINE Na granici nisu formirane udarne grupe ruske vojske! Besmisleno je govoriti da Moskva planira invaziju!
Foto: Kurir/Andrej Mlakar

Pravac iz pridnjestrovlja je neozbiljan

MINISTAR ODBRANE UKRAJINE Na granici nisu formirane udarne grupe ruske vojske! Besmisleno je govoriti da Moskva planira invaziju!

Planeta -

Ministar odbrane Ukrajine prokomentarisao je mogućnost „napada“ Rusije iz jednog novog pravca- Pridnjestrovlja, objavio je topwar.ru

"Ni na jednoj deonici rusko-ukrajinske granice Oružane snage Ruske Federacije nisu formirale udarne grupe sposobne da pređu u ofanzivu. Stoga je besmisleno govoriti da Rusija sprema napad", ovu izjavu dao je šef Ministarstva odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov u eteru ukrajinskog TV kanala TSN.

On tvrdi da ruske trupe, koje navodno okružuju Ukrajinu, ne pripremaju „invaziju“ u bliskoj budućnosti, ali istovremeno poziva da se ne gubi budnost.

- To ne znači da su rizici mali i da nema pretnje, kaže načelnik resora za odbranu.

On je takođe uverio ukrajinske građane da Oružane snage Ukrajine kontrolišu celu granicu zemlje sa Ruskom Federacijom i Belorusijom.

Ministar odbrane Ukrajine prokomentarisao je i mogućnost „napada“ Rusije iz Pridnjestrovlja, gde su nedavno održane vojne vežbe Oružanih snaga PMR.

Reznikov ne vidi nikakvu pretnju sa ove strane. On je invaziju u ovom pravcu nazvao „neozbiljnim scenarijem“.

- Vežbe koje ruski kontingent održava u privremeno okupiranom Pridnjestrovlju su farsa koja se koristi kao element informacionog rata, kaže visoki ukrajinski zvaničnik.

Od jeseni prošle godine u Kijevu su se u medijskom prostoru zapadnih zemalja čule brojne izjave o pretnji „invazije punog obima“ Oružanih snaga Rusije na Ukrajinu. Ovi navodi se zasnivaju na činjenici da se navodno značajno povećao broj ruskih trupa koncentrisanih u blizini ukrajinske granice.

Kurir.rs/topwar.ru/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track