KINA: Proširenje liste uvoza spoljne e-trgovine od 1. marta
Foto: Kineksi radio Internacional

ekonomija

KINA: Proširenje liste uvoza spoljne e-trgovine od 1. marta

Planeta -

Kina će od 1. marta dalje optimizovati listu uvezene maloprodajne robe za inostranu e-trgovinu, saopštilo je Ministarstvo finansija Kine.

Lista će dodati ukupno 29 kategorija proizvoda, uključujući ski- opremu, sok od paradajza i opremu za golf, navodi se u saopštenju koje su zajedno objavili ministarstvo i sedam drugih odeljenja u ponedeljak, Kineski radio Internacional.

Svi artikli koji se nalaze na listi su veoma traženi od strane potrošača poslednjih godina, rekao je Gao Lingjun, istraživač Kineske akademije društvenih nauka.

-Prilagođavanje bi moglo da obogati ponudu na domaćem tržištu, ispuni aspiracije potrošača za boljim životom i pruži više mogućnosti za preduzeća u inostranstvu, rekao je Gao.

Izdata u aprilu 2016. godine, lista je optimizovana nekoliko puta, a njene kategorije roba su se stalno povećavale, što je pomoglo u promovisanju razvoja spoljne e-trgovine i visokokvalitetne trgovine, rekao je Tijen Guofeng, zamenik generalnog sekretara Kineskog udruženja za trgovinu uslugama.

Kurir.rs/Kineski radio Internacional

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track