SVET ŠOKIRAN GAŽENJEM CIVILA U KIJEVU KADA JE TENK PREGAZIO AUTO: Proširila se vest da je ruski oklopnjak, A SAD SU OBRNULI PLOČU
Foto: Pritnscreen/Twitter

obrt

SVET ŠOKIRAN GAŽENJEM CIVILA U KIJEVU KADA JE TENK PREGAZIO AUTO: Proširila se vest da je ruski oklopnjak, A SAD SU OBRNULI PLOČU

Planeta -

Snimak gaženja ukrajinskog civila na društvenoj mreži Tviter podelio je i OCCRP što je dodatno doprinelo merodavnosti snimka i pozadinske priče. Međutim, večeras je OCCRP izašao u javnost sa izvinjenjem jer, iako je snimak legitiman, nije bilo u pitanju rusko oklopno vozilo koje je u tom trenutku izgubilo kontrolu, jer nema zvanične potvrde čije je to bilo oklopno vozilo.

- Izbrisao sam svoje retvitove na kojima se vidi kako vojno vozilo gazi civilni automobil u Kijevu. Izgleda da se radilo o ukrajinskom vojnom vozilu koje je izgubilo kontrolu. Još nema izveštaja o ruskim vozilima u Kijevu. Još jedan dobar podsetnik da ne širite neproveren sadržaj - napisao je na Tviteru urednik OCCRP-a Ilija Lozovski.

Podsetimo, danas se na društvenim mrežama pojavio snimak koji je ubrzo dospeo u žižu javnosti.

Stariji muškarac koji je upravljao automobilom je preživeo incident, a iz uništenog automobila su uspeli da ga izvuku sugrađani.

Kurir.rs/Blic.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja