04:18

RUSKA DOLINA SMRTI: Pogledajte snimke Buče, koja je postala ukrajinski Grozni

Bitka za kijev

RUSKA DOLINA SMRTI! BUČA POSTALA UKRAJINSKI GROZNI Protivoklopnim raketama masakrirali Desanjtnike na prilazu prestonici VIDEO

Planeta -

Spektakularni juriš ruskih padobranaca koji su rano jutros oko šest sati preplavili predgrađe Kijeva Buču sudeći po snimcima koji stižu, prvo se pretvorilo se u žestoku bitku, koja je trebalo da upadne u Kijev, a završila se po posledicama na tragediju 131. majakopske brigade u Groznom na početku prvog čečnskog rata 1. januara 1995.

Naime, ruski padobranci u nameri da zauzmu Buču u nedelju ujutro krenuli su u akciju. Za sada je pretpostavka da su kanalisani za prolazak tačno određenim ulicama i četvrtima gde su ukrajinici čekali sa protivoklopnim raketama.

Na putu prema naselju Irpin usledila je žestoka, bitka, a sudeći po snimcima u sve je izgledalo kao u Prvom čečenskom ratu. Gomila uništene i spaljene tehnike je ostala na ulici. Retki su bili sudeći po snimcima, koji su uspeli da umaknu i da se povuku.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama ruski padobranci su navodno izgubili 50 starijih oklopnih vozila vatzdušno-desantnih jednica BMD-2, BMP-2, BTR-82, Među njima su i novija BMD-3 i BMD-4.

Kurir.rs/A.M.

Bonus video:

02:34

SRPSKI DIPLOMATA OTKRIO NA ČIJOJ STRANI TREBA DA BUDE SRBIJA Rusija i Ukrajina su nam prijateljske zemlje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track