BRAĆO UKRAJINCI: Vojnik postao hit na društvenim mrežama svojom svet pesmom uoči odlaska na front VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

rat u ukrajini

BRAĆO UKRAJINCI: Vojnik postao hit na društvenim mrežama svojom svet pesmom uoči odlaska na front VIDEO

Planeta -

Po društvenim mrežama širi se snimak ukrajinskog vojnika koji peva ratnu pesmu dok se vozi automobilom u prvim danima ruske invazije.

Nije potvrđen identitet mladog vojnika niti lokacija na kojoj se nalazi, ali sudeći po komentarima on odlazi na front, piše Večerni list.

Pesma se zove "Braćo Ukrajinci", a tekst ide ovako:

"Braćo Ukrajinci! Voli moju decu, mila, majku i oca Ja idem na ratište našu zemlju da čuvam. Ne plačite za mnom, ako na polju poginem, Sve ću dati za voljenu milu našu Ukrajinu! Ujedinimo se, braćo, u te rane sate, Neka đavo zna da smo za Ukrajinu. Bogu dajemo našu dušu jedinu, Za našu zemlju Svetu Ukrajinu. Mi smo za te stepe, za šume i gore, Za polja široka, i Crno more, Za Nebesku satniju, za Tarasa brata, Za našu slobodu nadvladaćemo ubice. S nama je sveta vera, s nama je Bog i pravda, I mi smo protiv toga, da brat ide na brata. Ako rat nam dođe onda pazi, Nas ništa neće zaustaviti! Slava Ukrajini! Ne plačite za mnom ako poginem u polju, Sve ću dati za voljenu milu našu Ukrajinu".

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

04:33

Prva linija fronta u Donjecku: Skloništa puna izbeglica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track