PESKOV O FINANSIJSKIM SANKCIJAMA ZAPADA: One su ultrakoncentrisane, ali neće uspeti! Nije im prvi put!
Foto: Shutterstock, Profimedia

direktno

PESKOV O FINANSIJSKIM SANKCIJAMA ZAPADA: One su ultrakoncentrisane, ali neće uspeti! Nije im prvi put!

Planeta -

Agresivni koraci protiv Rusije su ultrakoncentrovani, sve se to dešavalo i ranije, ali su sada maske spale, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući reči francuskog ministra finansija o totalnom „finansijskom ratu“ protiv Rusije.

„Ovo nije prva izjava ove vrste. I da, sada su ovi agresivni koraci prema našoj zemlji ultrakoncentrovani. Ali ta dejstva su se, ustvari, dešavala i ranije. Jednostavno možda nisu bila vidljiva golim okom. Ali stručnjaci dobro shvataju sve diskriminatorne mere, mere sa nelojalnom konkurencijom i tako dalje. Odnosno, svega ovoga bilo je i ranije. Samo je sada sve to koncentrovano, krajnje koncentrovano. I, što bi se reklo, spale su maske“, ocenio je Peskov.

Portparol je dodao i da sada potrošači hiperemotivno reaguju na rast cena, ali da je to prva reakcija.

„Želim samo da svi budu mirni i da izrazim uverenje da će, zapravo, za nekoliko dana ove emocije splasnuti i da će doći na red uobičajena, smirena, trezvena procena onoga što se dešava, uzimajući u obzir mere preduzete kako bi se smanjila šteta i ublažili rizici“, dodao je Peskov.

Ranije je francuski ministar finansija Bruno le Mer izjavio da će Evropska unija voditi globalni ekonomski i finansijski rat protiv Rusije.

Zapadne zemlje su tokom vikenda inicirale nove sankcije Rusiji. Tako je, u vezi sa operacijom Rusije u Ukrajini, Evropska unija zabranila svim ruskim avionima sletanje, poletanje ili letenje iznad teritorije EU, a takođe je svojim kompanijama zabranila isporuku civilnih aviona i rezervnih delova Rusiji.

Kurir.rs/Sputnjk

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja