SVAKA POMOĆ UKRAJINI, SAMO BEZ NAŠIH VOJNIKA: Anketa CNN pokazala kakav je stav Amerikanaca prema ukrajinskoj krizi!
Foto: Mykola Tys / Alamy / Alamy / Profimedia

jasno

SVAKA POMOĆ UKRAJINI, SAMO BEZ NAŠIH VOJNIKA: Anketa CNN pokazala kakav je stav Amerikanaca prema ukrajinskoj krizi!

Planeta -

Većina Amerikanaca se protivi da Sjedinjene Države imaju direktnu vojnu akciju da zaustave rusku vojnu akciju u Ukrajini, pokazala je anketa CNN.

Anketa CNN-a pokazala je da 62 odsto Amerikanaca smatra da bi SAD trebalo da učine više da zaustave ruske vojne akcije koje se trenutno dešavaju u Ukrajini, dok 38 odsto Amerikanaca smatra da su SAD već učinile dovoljno.

Međutim, na pitanje da li bi ispitanici bili za ili protiv toga da SAD preduzmu direktnu vojnu akciju da zaustave Rusiju ako ekonomske sankcije ne budu funkcionisale, samo 42 odsto je reklo da podržava akciju jer je većina (58 odsto) rekla da bi se protivila bilo kojoj vojnoj akciji.

Pored toga, postoji konsenzus većine da većina ljudi ima sve veći strah od ruske agresije. Ogromna većina (77 odsto) izjavila je da je zabrinuta da bi rat u Ukrajini doveo do ruskih napada negde drugde, dok je samo 23 odsto reklo da nije zabrinuto.

Štaviše, 80 odsto je izjavilo da je zabrinuto da bi rat u Ukrajini doveo do šireg rata u Evropi, dok je samo 20 odsto izjavilo da nije zabrinuto. Bilo je i 72 odsto onih koji su izjavili da su zabrinuti da bi rat u Ukrajini ugrozio nacionalnu bezbednost SAD.

Anketa CNN sprovedena je između 25. i 26. februara i putem SMS poruka sa 1.001 odrasla osoba u SAD. Moguća greška je 4 odsto. Na pitanja je odgovorilo 30 odsto samoopisanih demokrata, 31 odsto samoopisanih republikanaca i 39 odsto nezavisnih.

Kurir.rs/Breitbart

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

00:19

Snimak obaranja ruskog helikoptera u blizini Kijeva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track