PUTINOV PORTPAROL: Rusija je spremna za novu rundu pregovora sa Ukrajinom, ostaje da vidimo da li će se oni pojaviti
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

rat i pregovori

PUTINOV PORTPAROL: Rusija je spremna za novu rundu pregovora sa Ukrajinom, ostaje da vidimo da li će se oni pojaviti

Planeta -

Rusija je spremna za drugi krug razgovora sa Ukrajinom, poručeno je danas iz Kremlja.

Ruski zvaničnici spremni su za drugi krug razgovora s Ukrajinom, ali se za sada ne zna hoće li se ukrajinski zvaničnici pojaviti, saopštio je Kremlj.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da stižu kontradiktorne informacije o pregovorima koji bi trebalo da budu nastavak sastanka dve strane održanog preključe na beloruskoj granici.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je rekao da pre novih pregovora Rusija mora da prekine sa granatiranjem ukrajinskih gradova.

"Možemo samo da nagađamo da li će se ukrajinski pregovarači pojaviti ili ne. Nadamo se da hoće. Naši pregovarači će biti tamno, biće spremni", rekao je Peskov.

Takođe je rekao da Moskva treba da formuliše strog, dobro promišljen i jasan odgovor na mere koje je preduzeo Zapad kako bi potkopao rusku ekonomiju.

Na pitanje da li je projekat gasovoda Severni tok 2 mrtav, Peskov je rekao da je infrastruktura i dalje tamo i da "zdrav razum" nalaže da se gasovod pokrene.

Berlin je obustavio postupak izdavanja upotrebne dozvole. Peskov je potvrdio da ruska privreda trpi snažan udarac, ali da je i dalje čvrsta i da zemlja ima iskustvo s preživljavanjem kriza.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja