CNN KRITIKOVAO BAJDENOV GOVOR O STANJU NACIJE: Nema novih sankcija Rusiji, pripremimo se za dugu krizu!
Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

opasno

CNN KRITIKOVAO BAJDENOV GOVOR O STANJU NACIJE: Nema novih sankcija Rusiji, pripremimo se za dugu krizu!

Planeta -

Tokom izveštavanja CNN-a o obraćanju predsednika Džoa Bajdena, voditelj Farid Zakarija rekao je da Bajdenov govor ne sadrži „nove politike prema Rusiji“ osim „veoma malog, postepenog prilagođavanja“ zabrane ruskih aviona u vazdušnom prostoru SAD.

Zakarija je počeo rekavši da je govor bio „veoma snažan govor, dobro održan, dobro počeo, dobro se završio. Veoma tradicionalan govor o stanju Unije, i ono što je rekao, mislim, pokazalo je rezoluciju, pokazalo odlučnost.”

Nakon što je njegov kolega domaćin Anderson Kuper spomenuo da je „zaista jedina nova stvar bila nedopuštanje ruskih aviona u Sjedinjene Države“.

Zakarija je odgovorio: „Nije bilo nikakve nove politike prema Rusiji. Zabrana ruskih aviona je vrlo malo, postepeno prilagođavanje. Voleo bih da je bilo malo više o tome kako će verovatno biti potrebno da budu svakodnevna postepena prilagođavanja, pod tim mislim da će troškovi za Vladimira Putina nastaviti da rastu. Bajden je veoma snažno uokvirio celo pitanje. Samo se nadam da Amerikanci razumeju da ovo ne dolazi besplatno. I činilo mi se da je jedva čekao da dođe do veoma važnog dela svoje domaće agende, gde je rekao neke veoma važne stvari. Ali, znate, ova kriza ne nestaje.”

On je zaključio: „Moramo, što je najvažnije, da zamislimo i pripremimo se za dugu krizu. Jer ovo bi moglo da potraje neko vreme, i, što je još važnije, moramo da imamo dugoročnu strategiju da se nosimo sa imperijalnom Rusijom pod Vladimirom Putinom koja je odlučna da dominira njenim prostorom. To je veliki izazov za bezbednost Evrope i za bezbednost sveta".

Kurir.rs/Breitbart

Bonus video:

02:32

BAJDEN U GOVORU O STANJU NACIJE: Putin je pogrešio i nema pojma šta mu se sprema!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track