01:13

Ukrajinski zvaničnici potvrdili: Ruske trupe preuzele Herson

rat

POGOĐEN RTV CENTAR U KIJEVU? Ruske snage navodno zauzele još jedan grad, granatirale Kijev

Planeta -

Ruske snage saopštile su da su zauzele još jedan grad u istočnoj Ukrajini

Ruske snage su napale radio-televizijski centar u Kijevu i zauzele grad Balakliju u blizini grada Harkova u istočnoj Ukrajini, prenosi Rojters pozivajući se na novinsku agenciju Interfaks koja je citirala rusko ministarstvo odbrane.

Ruski projektili su ove nedelje pogodili TV toranj u Kijevu u, kako je Moskva rekla, ciljanom napadu na ukrajinski informacioni rat.

Ruska vojska je preciznim udarom onesposobila rezervni radio-televizijski centar u Kijevu, saopštio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

"Kao rezultat dalekometnog visokopreciznog udara, onesposobljen je rezervni tehnološki radio-televizijski centar na području Lisaje gore u Kijevu, koji je SBU (Služba bezbednosti Ukrajine) koristila za psihološke operacije protiv Rusije. Nema žrtava niti razaranja stambenih objekata“, rekao je Konašenkov.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

28:25

Velika opasnost od hibridnih ratova: Svi su ugroženi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track