UKRAJINSKI PREDSEDNIK PORUČIO RUSIMA: Idite kući, nemate šta da radite ovde! VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

obraćanje javnosti

UKRAJINSKI PREDSEDNIK PORUČIO RUSIMA: Idite kući, nemate šta da radite ovde! VIDEO

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski jutros se ponovo obratio građanima.

U obraćanju na Fejsbuku, Zelinski je rekao da se ukrajinske obrambene linije drže pred ruskim napadima i da od ponoći nije bilo predaha u ruskom bombardovanju.

Ukrajinski predsednik je naveo i da su promena ruske taktike i granatiranje civila u gradovima pokazali da je Ukrajina uspešna u odupiranju početnom planu Moskve da iznese brzu pobedu kopnenim napadom.

"Žeeli su da nas unište toliko puta. Nisu mogli. Toliko smo toga prošli. Ako neko misli da se Ukrajinci, nakon što su sve ovo preživeli, boje, da su slomljeni ili se predaju - ne zna ništa o Ukrajini. I u Ukrajini nema šta da traži. Idite kući", poručio je Zelenski.

Zelenski takođe uporedio rusku invaziju sa virusom, rekavši da je prošlo dve godine otkako je Ukrajina zabeležila svoj prvi slučaj kovida: "Prošlo je nedelju dana kako je drugi virus napao".

Putinu je poručio da treba da brani ljude koji govore ruski – ali ne širom sveta – "već u vašem domu“.

"I tamo ih ima dosta. Oko 150 miliona", rekao je Zelenski.

Ukrajina će biti obnovljena, a Rusija će naučiti šta znače reči "reparacija" i "doprinosi".

Čak i ako uništite sve naše ukrajinske katedrale i crkve, nećete uništiti našu veru, našu iskrenu veru u Ukrajinu i Boga, veru u ljude, rekao je on. "Obnovićemo svaku kuću, svaku ulicu, svaki grad. A mi poručujemo Rusiji – nauči reči 'reparacija' i 'doprinos'“. Vi ćete nam u potpunosti vratiti za ono što ste uradili protiv naše države, protiv svakog našeg Ukrajinca“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track