MOLITVA ZA MIR: Održan pomen za sve stradale u Ukrajini (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

U Hramu Svete Trojice – podvorju moskovske patrijaršije u Beogradu

MOLITVA ZA MIR: Održan pomen za sve stradale u Ukrajini (FOTO)

Planeta -

U Hramu Svete Trojice – podvorju moskovske patrijaršije u Beogradu održan je pomen za žrtve rata – nevino postradale u Donjetsku, Lugansku i Ukrajini. Pomen je služio visokoprečasni protojerej Vitalij Tarasjev.

Pomenu su prisustvovali: Predstavnici Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, predstavnici Koordinacionog saveta ruskih sunarodnika u Srbiji, predstavnici ruskog Centra za nauku i kulturu, Ruski dom Beograd kao i predstavnici ostalih rusko-srpskih udruženja iz Beograda i Novog Sada.

Rusija, Ukrajina, Donjeck, Lugansk, Pomen
foto: Privatna Arhiva

Na poziv predsednika Udruženja veterana Posebnih jedinica policije Saše Pantelića koji je prisustvovao pomenu sa šest članova Udruženja, pomenu su prisustvovali predstavnici Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912 – 1918 njihovih potomaka i poštovalaca i Centra za nacionalnu politiku.

Rusija, Ukrajina, Donjeck, Lugansk, Pomen
foto: Privatna Arhiva

Molitveno i dostojanstveno kako i priliči prisutni su se osim za duše upokojenih - nevino nastradalih žrtava rata pomilili da na ove prostore uskoro zavlada mir.

Prisutni ratni veterani su se zahvalili na pozivu koji im je upućen, podsetivši na bratske veze Srba i Rusa kao i na pomoći koju nam je bratski Ruski narod slao kroz vekove, pa i 1999. kada nam je bilo najteže... Milan Mirković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track