UKRAJINSKI PREDSEDNIK PREŽIVEO 3 ATENTATA ZA NEDELJU DANA? Pokušaje ubistva navodno su sprečili dvostruki agenti u FSB
Foto: Printscreen/Facebook

senator pozvao na ubistvo putina

UKRAJINSKI PREDSEDNIK PREŽIVEO 3 ATENTATA ZA NEDELJU DANA? Pokušaje ubistva navodno su sprečili dvostruki agenti u FSB

Planeta -

Kako piše britanski Tajms, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski preživeo je najmanje tri atentata u proteklih nedelju dana.

List Tajms je nedavno objavio da su pripadnici Vagner grupe i čečenskih specijalnih snaga poslati da eliminišu Zelenskog.

Navodno, Ukrajina je za te planove saznala zahvaljujući dvostrukim agentima ruske Federalne sigurnosne službe koji su protiv rata. Tajms navodi da su vagnerovci pretrpeli gubitke u pokušajima da ubiju Zelenskog.

"Neverovatno je koliko je dobro informisana ekipa koja čuva Zelenskog", navodno je rekao izvor Tajmsu i dodao da je jedan pokušaj atentata bio u subotu i prenosi saopštenje ukrajinskih vlasti da su čečenske ubice eliminisane u predgrađu Kijeva.

Britanski Tajms je ranije objavio da ruski predsednik Vladimir Putin šalje grupu od 400 vagnerovaca da, navodno, ubiju Zelenskog.

Vagner grupa je privatna milicija koja je, prema pisanju Tajmsa dobila naređenje od Vladimira Putina da ubije Zelenskog i još 23 zvaničnika ukrajinske vlade i tako olakša Moskvi da preuzme kontrolu nad Ukrajinom.

Vagnerovci su dobro obučena paravojna formacija pod kontrolom Jevgenija Prigožina, bliskog saveznika ruskog predsednika koga često nazivaju "Putinovim kuvarom". Navodno su stigli pre pet nedelja i za ubistvo Zelenskog im je ponuđena ogromna količina novca.

Sam Zelenski je više puta upozoravao svet da je "meta broj jedan" i da Rusi žele da ga ubiju.

Vest o pokušaju ubistva Zelenskog pojavila se nakon što je američki senator pozvao Ruse da ubiju Vladimira Putina i tako okončaju rat u Ukrajini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja