NAPADNUT RUSKI DIPLOMATA U LITVANIJI Moskva izdala UPOZORENJE baltičkim zemljama; u Kijevu ubijen član pregovaračke delegacije

ukrajinska kriza

NAPADNUT RUSKI DIPLOMATA U LITVANIJI Moskva izdala UPOZORENJE baltičkim zemljama; u Kijevu ubijen član pregovaračke delegacije

Planeta -

Ruski diplomata u Viljnusu napadnut je uz upotrebu fizičke sile, saopšteno je u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

"Ruski diplomata u glavnom gradu Litvanije napadnut je upotrebom fizičke sile, vršeni su pokušaji da se izvrši pritisak na ambasadora. Naša predstavništva su već poslala relevantne note“, navodi se u poruci na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, koju prenosi B92.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je vlasti baltičkih zemalja da preduzmu mere za zaštitu ruskih diplomatsko-konzularnih predstavništava i njihovih zaposlenih.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije upozorilo je vlasti Litvanije, Letonije i Estonije na odgovornost za posledice "antiruske psihoze koju su oni pokrenuli".

"Upozoravamo Vilnjus, Rigu i Talin na odgovornost za posledice antiruske psihoze koju su oni pokrenuli", navodi se na sajtu ruskog ministarstva spoljnih poslova.

Departman je primetio da u baltičkim republikama "bahanalija oko ruskih stranih institucija ne prestaje".

"U više navrata poslednjih dana naša diplomatska predstavništva dobijaju pozive sa raznim vrstama pretnji, beležimo i sve češće huliganske akcije, uključujući i skupove u neposrednoj blizini ambasada. Novinari u ovim zemljama otvoreno pozivaju na "opsadu" naših diplomatskih misija", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije komentarisalo izjave austrijskih vlasti o situaciji u Ukrajini, uz napomenu da reči predstavnika te zemlje dovode u sumnju njenu "neutralnost".

Juče se pojavila informacija da je ranac sa molotovljevim koktelom bačen na teritoriju ruske ambasade u Holandiji.

Ranije danas, Sputnik je preneo da je u centru Kijeva ubijen član delegacije iz prve runde pregovora Rusije i Ukrajine

Kako je saopštio poslanik ukrajinske Vrhovne rade Aleksandar Dubinski, on je ubijen prilikom hapšenja od strane ukrajinske bezbednosne službe.

Kasnije je i ukrajinski list "Obozrevatelj“ potvrdio tu informaciju.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

00:32

ŠOKANTNO! Oboren ruski borbeni helikopter, napravio ogromnu EKSPLOZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track