POBEGAO PRED RATOM: Dečak stigao sam, sa plastičnom kesom i pasošem, imao je samo ispisan broj telefona na ruci
Foto: Facebook/Slovačka policija

rat u ukrajini

POBEGAO PRED RATOM: Dečak stigao sam, sa plastičnom kesom i pasošem, imao je samo ispisan broj telefona na ruci

Planeta -

Slovačka policija objavila je na svom Fejsbuku priču o 11-godišnjaku iz Zaporožja, koji je, u begu od rata, u Slovačku preko granice stigao bez ikakve pratnje.

"S jednom plastičnom kesom, pasošem i ispisanim brojem telefona na ruci došao je potpuno sam jer su roditelji morali da ostanu u Ukrajini“, napisala je slovačka policija na Fejsbuku.

Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo i obezbedili mu hranu i piće koje su mu spakovali za nastavak puta.

"Sve ih je osvojio svojim osmehom, neustrašivošću i odlučnošću, dostojnim pravog heroja", napisali su.

Dečakova rodbina kasnije je stigla po njega i sve to zahvaljujući broju ispisanom na ruci.

U proteklih 10 dana iz Ukrajine je, prema podacima UN, pobeglo više od 1,5 miliona ljudi.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

03:49

OVO JE HITLERIZACIJA PUTINA! Koprivica oštar: Ukrajina služi kao baza NATO SISTEMA I RAKETA, dan pre RATA AMERIKA JE OVO URADILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track