04:08

RUSIJA KORISTI METODU ANAKONDA STISAK! Vitorović objasnio šta ova metoda ZNAČI i KOJE SU POSLEDICE za Ukrajinu

ukrajinska kriza

RUSIJA KORISTI METODU ANAKONDA STISAK! Vitorović objasnio šta ova metoda ZNAČI i KOJE SU POSLEDICE za Ukrajinu

Planeta -

Rat u Ukrajini ušao je u 13. dan. Posle propalih pregovora, usledila su jača borbena dejstva, a težište operacija ponovo je preusmereno na kijevski pravac.

Novinar Zoran Vitorović, koji trenutno živi i radi u Kambodži, objasnio je u Jutarnjem programu Kurir televizije kako Azijati gledaju na ukrajinsku krizu.

- Azijati prate ovu situaciju na specifičan način, vide ovo kao tragediju. Gledaju šta Kina zastupa, a Kina se nada da će EU uspeti da nadogradi duh strateške autonomije i da će Evropa imati veću ulogu u rešavanju ukrajinske krize. Kina je uputila upozorenje SAD da nikako ne pokušavaju sa Japanom, Australijom, Novim Zelandom i Indijom da naprave neku vrstu NATO pakta jer bi to moglo da destabilizuje Aziju. Ovde se ne spominje agresija Rusije, već kriza Ukrajine. Azijati to gledaju odmereno - rekao je Vitorović.

Zoran Vitorović
foto: Kurir televizija

Vitorović smatra Rusija primenjuje na Ukrajinu taktiku "anakonda stisak"

Mislim da su svi zapadni analitičari pogrešili u proceni osnovnog i tu je Rusija dobila poen. Oni ovaj rat posmatraju kao blic krig, a ovo je zapravo "Anakonda stisak". To znači da traje što duže, da bude što jeziviji, da imamo što više izbeglica. Šta će biti sa izbeglicama, to je veliko pitanje.

Zoran Vitorović
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track