03:29

POLJSKA NE TREBA DA SE IGRA SA RUSIJOM! Pukovnik u penziji smatra da ne treba da se šale sa Rusima: GURAJU SEBI PRST U OKO

donirali borbene avione

POLJSKA NE TREBA DA SE IGRA SA RUSIJOM! Pukovnik u penziji smatra da ne treba da se šale sa Rusima: GURAJU SEBI PRST U OKO

Planeta -

Poljska će donirati 28 borbenih aviona „mig 29“ Ukrajini! Poljska neće donirati Ukrajini borbene avione! Poljska je donirala avione „mig 29“ SAD!

Ovako je ukratko tekla saga koja traje od prošle nedelje na temu isporuke borbenih aviona Ukrajini, koja očito neće još biti završena.

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske saopštilo je, posle konsultacija predsednika države i premijera, da Poljska bez odlaganja i besplatno svoje borbene avione prebacuje u američku vojnu bazu Ramštajn u Nemačkoj i da ih stavlja na raspolaganje vladi SAD.

Plan je bio da se te letelice isporuče Ukrajini, čije je vazduhoplovstvo pretrpelo velike gubitke od početka ruske invazije.

O ovoj temi govorili su pukovnik u penziji Milorad Đošić.

- Ne može Ukrajina da parira Rusiji, ne znače ti migovi mnogo. Mig 29 je bolji od F16, ima bolje karakteristike, ali F16 je poslednje što su oni iz NATO napravili. Poljaci i Poljska su ljudi koji vole Srbe, u svoje vreme Hitler je hteo da ih svede na 3 miliona i hvala Bogu su Sovjeti njih spasili. Poljska je ostala u celini. Treba im poručiti da se ne šale i da ne guraju sebi prst u oko. Rusija je velika sila, ovo što se dešava, oni su mogli da preseku da su hteli ali oni neće da ubijaju svoje stanovništvo - rekao je Đošić.

KURIRTV
foto: Kurir Televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

10:53

Stručnjaci upozoraju na potez koji bi mogao da pokrene TERMONUKLEARNI RAT: Putin postepeno osvaja Ukrajinu iz samo jednog razloga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track