03:49

OVO JE HITLERIZACIJA PUTINA! Koprivica oštar: Ukrajina služi kao baza NATO SISTEMA I RAKETA, dan pre RATA AMERIKA JE OVO URADILA

ukrajinska kriza

ZAPADNI MEDIJI HITLERIZUJU PUTINA! Koprivica oštar: Ukrajina služi kao baza NATO RAKETA, dan pre RATA AMERIKA JE OVO URADILA

Politika -

Evropski parlament usvojio je sa 637 glasova "za", 13 "protiv" i 26 "uzdržanih" Rezoluciju kojom se najoštrije osuđuje,kako je rečeno, "nelegalna, ničim izazvana i neopravdana vojna agresija i invazija Ruske Federacije na Ukrajinu".

Rezolucijom, Evropski parlament poziva EU da proširi sankcije protiv Moskve,izdvoji dodatne milijarde evra za pomoć Ukrajini i počne proces davanja kandidatskog statusa Ukrajini za članstvo u EU.

Evroparlamentarci medjutim skreću pažnju i na ulogu Rusije na Zapadnom Balkanu i ukazuju na posledice neusklađivanja Srbije sa sankcijama EU. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da su ogromni pritisci na Srbiju zbog situacije u Ukrajini, ali se, kako je rekao, nada da će naša zemlja uspeti da odoli pritiscima i sačuva obraz. On je ponovio da naša zemlja podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ali i da nećemo nikome uvoditi sankcije.

O tome da li Srbija ima puno pravo da u sukobu Rusije i Ukrajine istakne svoju vojno-neutralnu poziciju, ali i da li Evropa ima bilo kakav uticaj na krizu u Ukrajini govorio je prof. dr Časlav Koprivica u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Časlav Koprivica
foto: Kurir televizija

- Ono što možemo da vidimo po ponašanju politike i medija na Zapadu jeste da su izgubili kompas i da se nalaze u fazi histerije. Minski sporazum je verifikovan u savetu bezbednosti. Ovakva reakcija nije bila ni u vreme kad je Hitler išao na svoje pohode. Jedan prijatelj mi je davno rekao da je u toku proces "Hitlerizacija Putina". Ono što oni zaboravljaju jeste da Rusija nije SRJ i da su oni zamlaćivali njih godinama. Pokazuje se ustvari da Zapad sprovodi politiku sile, dopustili su da 7 godina Ukrajina uništava građane. Tamo je došla na vlast pronacistička vlast, ono što nisu uspeli to su ove dve nove oblasti. Ukrajina se probudila kad je Rusija shvatila da će Ukrajina biti poprište mostobrana za instaliranje ofanzivnih NATO sistema i da će trebati 4,5 minuta da te rakete dolete do Moskve. Dan pre nego što je počela ruska akcija, Amerika je rekla da su završeni razgovori na temu davanja garancije Rusiji za sigurnost i bezbednost tamo. Rusija je tada preventivno delovala radi svoje bezbednosti. U tom pogledu, Rusija se ovde potpuno drugačije ponaša. Kada je reč o nama, oni koji su nas bombardovali nemaju pravo da se pozivaju na moralne razloge - rekao je Koprivica gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.

Časlav Koprivica
foto: Kurir televizija

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track