POSTAJE NAJBOLJI DEČJI KOMPEKLS NA CELOM BALKANU: Jovanović: Uložili smo ogroman trud da "Pionirski grad" vratimo mališanima!
Ovako će izgledati Pionirski grad, Foto: Foto Grad Beograd, Privatna arhiva

Predstavljen projekat rekonstrukcije

POSTAJE NAJBOLJI DEČJI KOMPEKLS NA CELOM BALKANU: Jovanović: Uložili smo ogroman trud da "Pionirski grad" vratimo mališanima!

Društvo -

Direktor Ljubomir Jovanović objavio je prezentaciju projekta kompletne rekonstrukcije Sportsko-rekreativnog centra "Pionirskog grada".

Prema Jovanovićevim rečima, nakon rekonstrukcije kompleks će biti priveden nameni i vraćen deci na korišćenje.

On se zahvalio zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću na uloženoj energiji da se počne sa realizacijom projekta.

Direktor Ljubomir Jovanović
Direktor Ljubomir Jovanovićfoto: Arhiva

- Čitav kompleks se prostire na površini od dvadesetak hektara. Uložili smo ogroman trud da uopšte počne da se razmišlja o kompletnoj rekonstrukciji - rekao je Jovanović.

Pionirski grad
foto: Foto Grad Beograd

Ruši se i kuća Velikog brata

Biće mesta za 570 dece, gradi se i zatvoreni bazen

Tamo gde je nekada bila kuća Velikog brata biće napravljen zatvoreni bazen. Postojeci depandansi će biti srušeni, a izgrađeni novi koji se u potpunosti uklapaju u kompleks.

Pionirski grad
foto: Foto Grad Beograd

Biće mesta za više od 570 dece, njihove nastavnike i učitelje. Biće urađeni novi sportski tereni tako da će "Pionirski grad" ponovo biti namenjen isključivo deci, koja će tu moći da uživaju, uče i da se druže.

Vesić je rekao da pre nekoliko dana najavljujući projekat rekonstrukcije "Pionirskog grada" istakao da je to plod osmogodišnjeg rada kako bi se ovaj prostor ponovo priveo nameni, odnosno vratio deci.

1 / 10 Foto: Foto Grad Beograd

- Kada smo pre osam godina prvi put došli u ovaj kompleks, zatekli smo sve druge sadržaje osim dečijih. Ovde je bila kuća Velikog brata, prvog rijaliti programa u Srbiji, zatim teren za skvoš i različiti drugi tereni, dok se sala u centralnom objektu iznajmljivala za venčanja i druge događaje. Bilo je svega drugog, samo ne dece - rekao je Vesić:

1 / 5 Foto: Foto Grad Beograd

- Trebalo nam je osam godina da raščistimo imovinsko-pravne odnose, da raskinemo sve ugovore i oteramo sve uljeze kako bi kompleks ostao za decu Beograda i Srbije. Projekat je završen i za nekoliko godina ovde ćemo imati sjajno uređen prostor, verovatno najbolji kompleks za decu na Balkanu

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track