KADIROV PRETI UKRAJINCIMA: Kijevski nacisti, moji Čečeni su vam sve bliže. Predajte se ili ste gotovi!
Foto: Chechnya Administration Press Of / TASS / Profimedia

oglasio se čečenski lider

KADIROV PRETI UKRAJINCIMA: Kijevski nacisti, moji Čečeni su vam sve bliže. Predajte se ili ste gotovi!

Planeta -

Čelnik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov, saveznik predsednika Vladimira Putina, rekao je u ponedeljak da je u Ukrajini sa ruskim vojnicima koji vode ofanzivu u toj zemlji.

Kadirov, kojeg su međunarodne nevladine organizacije osudile zbog teških povreda humanitarnog prava u njegovoj kavkaskoj republici, objavio je na Telegramu video u kojemu je prikazan u maskirnoj uniformi dok proučava vojne planove sa vojnicima.

Posle je u poruci objavio da je video nastao u Gostomelu, aerodromu blizu Kijeva, ukrajinskog glavnog grada, koji su ruske snage zauzele u prvim danima ofanzive.

Informacija nije mogla da se proveri kod nezavisnog izvora.

- Neki dan smo bili na 20 km od vas, kijevskih nacista, a sad smo još bliže, napisao je Kadirov, pozivajući ukrajinske snage da se predaju "ili će biti gotove".

- Pokazaćemo vam u stvarnosti da ruska praksa bolje uči ratovanju od stranih teorija i uputstava vojnih savetnika, dodao je.

Ramzan Kadirov koji čeličnom rukom vlada Čečenijom, odan je Kremlju i raspolaže paravojnom milicijom "kadirovcima" kojima zapoveda.

Na početku ruske ofanzive društvenim mrežama su kružile fotografije na kojima se vidi trg u Groznom, čečenskom glavnom gradu, koji se crni od vojnika koji su tvrdili da su na odlasku u Ukrajinu.

Snage pod kontrolom Kadirova optužuje se za brojne zločine u Čečeniji.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track