UZNEMIRUJUĆI SNIMCI STIŽU IZ GRANATIRANOG DONJECKA! Gradonačelnik tvrdi da je Ukrajina napala grad, tela po ulici?! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

užas

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI STIŽU IZ GRANATIRANOG DONJECKA! Gradonačelnik tvrdi da je Ukrajina napala grad, tela po ulici?! VIDEO

Planeta -

Gradonačelnik grada Aleksej Kulemzin je rekao da je raketa oborena u blizini zgrade Vlade.

Kako javlja RIA novosti, dvadeset ljudi je poginulo, a devetoro je povređeno u navodnom napadu ukrajinskih trupa na Donjeck raketom Točka-U, javio je štab teritorijalne odbrane DNR na Telegram kanalu.

- Prema preliminarnim podacima, u centru Donjecka, na mestu pada delova rakete Točka-U, poginulo je 20 ljudi, a 9 je povređeno. Informacije se dopunjuju, navodi se u poruci štaba na Telegram kanalu.

Gradonačelnik grada Aleksej Kulemzin je rekao da je raketa oborena u blizini zgrade Vlade. Prema rečima šefa DNR Denisa Pušilina ima informacije da su u napadu povređena deca, prenosi RIA.

Spasioci rade na mestu pada delova rakete Točka-U u Donjecku, nastradalima se pruža neophodna medicinska pomoć, prenosi Izvestja.ru.

Zamenik načelnika Odeljenja narodne milicije Donjecke Narodne Republike (DNR) Eduard Basurin rekao je ranije da su Oružane snage Ukrajine (AFU) pojačale granatiranje stambenih naselja u Donjecku, a napadnute su i električne mreže i transformatori.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track