CNN OTKRIVA: Bajden i Zelenski se čuli u petak, razgovarali čitavih 49 minuta, ukrajinski lider tražio dodatne sankcije Rusiji
Foto: Shutterstock, AP / Patrick Semansky

rat u ukrajini

CNN OTKRIVA: Bajden i Zelenski se čuli u petak, razgovarali čitavih 49 minuta, ukrajinski lider tražio dodatne sankcije Rusiji

Planeta -

CNN je danas objavio da su ukrajinski i američki predsednik u petak razgovarali 49 minuta i da je Volodimir Zelenski zatražio dodatne sankcije Rusiji.

Ukrajinski predsednik Zelenski zatražio je od američkog predsednika Džoa Bajdena tokom njihovog poslednjeg razgovora dodatne sankcije kako bi stvorili dodatni jači pritisak na Rusiju, prenosi CNN.

Prema više izvora upoznatih s pozivom, Zelenski je zatražio od Bajdena da dodatno odseče Rusiju od međunarodne trgovine i da nastavi da cilja rusku elitu.

Istovremeno, Sjedinjene Države su nastavile sa dodavanje još oligarha i njihovih pordica na svoj spisak lica pod sankcijama.

Zelenski je, navodi CNN, zatražio i zabranu pristupa Rusiji međunarodnim plovnim putevima.

Bajden je Zelenskom detaljno opisao najnovije sankcije koje planira da uvede Moskvi, kao i potez da se Rusiji ukine status povlašćene trgovine s SAD.

Zelenski je, navodi američki medij, zahvalio Bajdenu za sankcije i pozvao ga da nastavi da jača ekonomski pritisak na Kremlj.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track