VI OKUPIRATE UKRAJINU, A MI VAS! Skvoteri zauzeli londonsku vilu ruskog oligarha, intervenisala policija VIDEO
Foto: Heikki Saukkomaa / Shutterstock Editorial / Profimedia

protiv rata

VI OKUPIRATE UKRAJINU, A MI VAS! Skvoteri zauzeli londonsku vilu ruskog oligarha, intervenisala policija VIDEO

Planeta -

Britanska policija upala je u luksuznu vilu u centru Londona, koja je navodno u vlasništvu ruskog milijardera Olega Deripaske, nakon što su je zauzeli skvoteri.

Skvoteri su jutros zauzeli vilu na Belgraviji i na njenom prozoru okačili ukrajinsku zastavu. Vila je vredna više miliona funti, a nalazi se blizu raznih ambasada, prenosi Skaj njuz.

"Okupacijom ove vile želimo da iskažemo solidarnost sa ukrajinskim narodom, ali i sa ljudima iz Rusije koji se nikad nisu složili sa ovim ludilom", saopštili su skvoteri.

"Vi okupirate Ukrajinu, mi okupiramo vas", dodaje se u saopštenju.

Kako prenosi Indeks, veliki broj ljudi ušao je u vilu i sa prozora na spratu okačili transparente, saopštila je policija ali nije otkrila ko je prijavio incident.

Britanija je zamrznula Deripaskinu imovinu prošlog četvrtka, a on je jedan od brojnih ruskih oligarha sankcionisanih nakon ruske invazije na Ukrajinu, koju Kremlj naziva "specijalnom vojnom operacijom".

Britanija tvrdi da je Deripaska blisko povezan s ruskom vladom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

U svom saopštenju skvoteri kažu da će vila služiti kao "centar za pomoć izbeglicama" i da će ciljati i druge nekretnine.

Britanija je sankcionisala oko 20 ruskih oligarha, uključujući i Romana Abramoviča i Ališera Usmanova, zamrznuvši njihovu imovinu po Londonu i zabranivši im ulazak u Britaniju.

Britanija je inače odobrila vize za svega 3000 ukrajinskih izbeglica. Iz Ukrajine je od početka rata u zemlje EU pobeglo 2,8 miliona ljudi.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track