AMERIČKA VOJSKA TVRDI: Rusko napredovanje u Ukrajini je zaustavljeno!
Foto: Profimedia

rat u ukrajini

AMERIČKA VOJSKA TVRDI: Rusko napredovanje u Ukrajini je zaustavljeno!

Planeta -

Visoki američki vojni zvaničnik tvrdi da je ruski napredak u Ukrajini zaustavljen, piše CNN.

"Gotovo celokupno rusko napredovanje i dalje je u zastoju", rekao je neimenovani zvaničnik ministarstva odbrane novinarima.

Ruske snage koje se kreću prema Kijevu, uključujući zloglasni konvoj na severu, nisu značajno napredovale tokom vikenda, rekao je zvaničnik.

Dodao je da su napadi na gradove Černihiv i Harkov takođe u zastoju, ali da je Rusija odvojila snage od 50 do 60 vozila kako bi krenula prema gradu Iziumu, verovatno kako bi blokirala protok ukrajinskih snaga iz zapadnog dela zemlje.

Ukrajina nastavlja da brani Marijupolj iako je grad i dalje izolovan, kaže zvaničnik i dodaje da se ruske snage takođe nisu približile gradu Nikolajovu, iz kog bi mogle da krenu prema Odesi ili severno prema Kijevu.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/CNN

Bonus video:

04:51

RUSIJA RAKETOM POGODILA NATO CENTAR, STRADALO 200 STRANIH PLAĆENIKA! Analizira stručnjaka: Sa Crnog mora PRECIZNO gađali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track