02:52

POJAVILE SE BIZARNE JASTUČNICE SA LIKOM ZELENSKOG

međunarodna kriza u Ukrajini

POJAVILE SE BIZARNE JASTUČNICE SA LIKOM ZELENSKOG Pogledajte kako je češki dizajner predstavio ukrajinskog lidera usred rata

Planeta -

Ratni sukobi uvek iznedre pomalo bizarne stvari, a upravo takva stvar desila se u Češkoj, kada su se pojavile jastučnice sa likom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Naime, češki dizajner Tomas Brinek osmislio je ove jastučnice sa, kako kaže, posebnim ciljem.

Zelenski
foto: Reuters Printscreen

- Mnogi ljudi, uglavnom pripadnice lepšeg pola, vide ga kao neku vrstu seks simbola, pa sam dobio ideju da napravim jastuk koji bi izgledao kao da je Volodimir Zelenski zapravo u njihovom krevetu - rekao je Brinek za Rojters ove nedelje.

Ručno rađeni proizvodi prikazuju Volodimira Zelenskog, obučenog u vojničko zeleno i sa stidljivim osmehom na licu.

Pahuljasti jastuci postali su hit, sa više od 2.000 porudžbina poslednjih dana od obožavalaca širom sveta, prenosi Njujork Post.

Zelenski
foto: Reuters Printscreen

Brinek, kako je ispričao za svetske medije, sada pravi više serija kako bi održao korak sa velikom potražnjom.

Međutim, dizajner, mnogi bi rekli da dizajner koristi rat da bi napunio svoje džepove, ali prihod ide u dobrotvorne svrhe za pomoć Ukrajincima pogođenim ratom.

Do sada je prikupljeno više od 18.900 dolara.

Zelenski
foto: Reuters Printscreen

- Ideja je zaista bila šala, ali postoji ozbiljna strana da profit može doneti nešto dobro Ukrajini - rekao je Brinek, a prenosi Njujork Post.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track