HILARI KLINTON POZITIVNA NA KORONU: Zahvalnija sam neko ikad za zaštitu koju vakcine mogu da pruže protiv ozbiljne bolesti
Foto: Profimedia

pandemija

HILARI KLINTON POZITIVNA NA KORONU: Zahvalnija sam neko ikad za zaštitu koju vakcine mogu da pruže protiv ozbiljne bolesti

Planeta -

Bivša državna sekretarka i kandidatkinja demokrata za predsednicu SAD Hilari Klinton saopštila je da je pozitivna na kovid.

Nekadašnja prva dama SAD navela je da ima "blage“ simptome nalik prehladi i da se oseća dobro, a sve to zahvaljujući vakcini.

Klintonova je rekla da je njen suprug, bivši predsednik Bil Klinton, bio negativan i da će biti u karantinu kod kuće.

"Zahvalnija sam nego ikad za zaštitu koju vakcine mogu da pruže protiv ozbiljne bolesti“, napisala je Hilari Klinton na Tviteru. "Molim vas da se vakcinišete i bustujete ako već niste!“, dodala je ona.

Vest o bolesti Hilari Klinton stigla je nekoliko sati nakon što je sekretarica za štampu Bele kuće Džen Psaki rekla da je bila pozitivna na kovid 19 i da zbog toga neće pratiti predsednika Džoa Bajdena na turneji po Evropi.

Psaki je rekla da je imala ograničen nedavni kontakt sa 79-godišnjim predsednikom, koji je zbog godina u većem riziku od ozbiljne bolesti ili smrti, podseća Njujork post.

Prošle nedelje, drugi gospodin Dag Emhof bio je pozitivan na virus nakon što je njegova supruga, potpredsednica Kamala Haris, provela dan sa Bajdenom.

Još jedan istaknuti demokrata, bivši predsednik Barak Obama, takođe je objavio da je bio pozitivan na virus prošle nedelje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track