NATO INTEZIVNO PRATI ŠTA SE DEŠAVA U UKRAJINI Istočna granica alijanse pod TOTALNIM nadzorom
Foto: Printscreen

Prati se svi ruski letovi

NATO INTEZIVNO PRATI ŠTA SE DEŠAVA U UKRAJINI Istočna granica alijanse pod TOTALNIM nadzorom

Planeta -

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija izviđačkih aviona NATO pakta koji intenzivno lete uz ukrajinsku granicu. Letovi se prema objavljenoj mapi kao što se vidi uglavnom obavljaju iz Velike Britanije iz baze RAF Ferford i Francuske, ali i Turske čiji pravac osmatranja je zona Crnog mora uz granicu sa Ukrajinom i Moldavijom.

Ono što je interesantno jeste što iz pravca od Baltika prema Suvalki koridoru uz litvanko-belorusku granicu leti još jedan izviđački avion.

Kako se navodi intezivni let obavljaju dva avaksa E-3 jedan u vlasništvu NATO i drugi francuskog vazduhoplovstva, jedan izviđački C-160 SIGNIT isto francuskog vazduhoplovstva, dva izviđača R-135 jedan britanski i drugi američki koji pripada američkom ratnom vazduhoplovstvu i jedan RC-12 koji pripada američkoj vojsci.

Izviđački letovi obavljaju se na ruti ruska enklava Kalinjingrad, belorusko-poljska, poljsko ukrajinska, slovačko-ukrajinska i mađarsko ukrajinska granica, a intenzivni letovi se obavljaju i na ruti rumunsko-ukrajinska granica, kao i duž moldavsko-rumunske granice.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track