OGROMAN TORNADO POGODIO LUIZIJANU: Mladić i njegov pas stradali kad je pijavica iščupala čitavu kuću! Ostala pustoš! (VIDEO)
Foto: Profimedia / Leslie Gamboni / Xinhua, Youtube prtscr / CBS News

razarajuće

OGROMAN TORNADO POGODIO LUIZIJANU: Mladić i njegov pas stradali kad je pijavica iščupala čitavu kuću! Ostala pustoš! (VIDEO)

Planeta -

Tornado koji je pogodio delove Nju Orleansa i njegovih predgrađa, prevrćući automobile i čupajući krovove sa kuća, usmrtio je najmanje jednu osobu u oblasti koju je pre 17 godina razorio uragan Katrina.

Drugi tornado "dotakao je zemlju" otprilike u isto vreme u Lakombu, severoistočno od Nju Orleansa, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Delovi okruga Sent Bernard, koja se graniči sa Nju Orleansom na jugoistoku, pretrpeli su najveće udare besnog nevremena, a upravo tu se i dogodio smrtni slučaj, dok je više ljudi povređeno.

Zvaničnici su potvrdili da je reč o 25-godišnjem muškarcu, Konoru Lambertu, koji je, prema rečima mrtvozornika, preminuo od višestrukih povreda tupim predmetima. Sa Konorom je, prenosi CBS, stradao i njegov pas.

Kako se na snimku vidi, njegova kuća je bukvalno iščupana iz temelja sa mesta gde se nalazila i preletela je do komšijskog dvorišta.

Užasnuta komšinica, koja svedoči da je preživela tako što je na podu kupatila muž legao preko nje i njihovog jednogodišnjeg deteta, pokazala je na mesto gde se nalazila Konorova kuća. Kamionet nesrećnog mladića nađen je bukvalno obavijen oko drveta.

Luizijana, tornado, Nju Orleans
foto: Profimedia / Leslie Gamboni / Xinhua

Spasioci su pretraživali teren i potrazi za ljudima kojima je bila potrebna pomoć, kaže šerif Džimi Polman.

I drugi olujni udari koji su sa sobom nosili tornada pogodili su delove Teksasa i Oklahome.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je veliki tornado "bio na tlu" u Nju Orleansu oko 19:30. po lokalnom vremenu u utorak. Gradska upozorenja o tornadu istekla su 20 minuta kasnije, pošto se olujni sistem pomerio na istok prema granici Luizijane i Misisipija.

Činilo se da je tvister počeo u predgrađu, a zatim se pomerio na istok preko reke Misisipi u 9. kvart Nju Orleansa i delove okruga Sent Bernard - oba su bila teško oštećena u uraganu Katrina.

Mnogi stanovnici su takođe pretrpeli ogromnu štetu prošle godine kada je uragan Ida - kategorije 4 - prošao kroz ovaj region.

Na snimcima se vide potpuno razrušeni delovi grada, a kuće koje su se tornadima našle na putu izgledaju bukvalno samleveno.

Kurir.rs / CBS, Foto: Profimedia / Leslie Gamboni / Xinhua, Youtube prtscr / CBS News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track